Hvad er rav og hvor finder jeg det ?

Rav er en fossiliseret træharpiks, der har eksisteret i millioner af år. Det kan findes over hele verden og mange forskellige steder. Rav består mest af bernsteinsyre, som gør det hårdt og skørt. Farven, rav kan variere fra hvid til gul til orange til rød-orange, afhængigt af hvor det blev dannet, og hvilke organiske materialer der blev fanget indeni, da det hærdede.

Rav er ikke meget værd i dag desværre. Men derfor kan det godt være specielt alligevel, og hvis man finder ægte rav selv, så har man gjort sig et fund, som mange andre ikke har haft held med. Måske du ofte har hørt, at du bør lede efter rav, hvis du nærmer dig den jydske vestkyst? Så er det fordi at der er fundet meget rav lige dér i Danmark, som bliver skyllet op på land.

Vil du gerne finde rav?

Så skal du først og fremmest finde et sted, hvor der er stor sandsynlighed for at finde rav og du kan med fordel bruge dette kort som fint viser steder med rav i Danmark. Udover at man kan finde rav på havet bund og i sandet, så kan man faktisk også finde rav i skoven. Når du har fundet et sted, du gerne vil lede, så kan du anskaffe dig en ravlygte eller måske forsøge at finde ravet i dagslys men det er meget lettere med en ravlygte.

Written by